Nieuwsbericht


Een Hollands verjaardagsfeestje voor de molen

Een Hollands verjaardagsfeestje voor de molen

Het is precies 150 jaar geleden dat molen Nooit Gedacht in Merselo werd gebouwd. De molen is dus jarig. Dat wordt uitgebreid gevierd. Een heel jaar lang!  Het eerste feestje is op zondag 14 mei van 11 uur tot 17.00 uur, tijdens de Nationale Molendagen. Een feest in Hollandse sfeer voor jong en oud.


Een kroonjaar (1867-2017)

Op deze bijzondere verjaardag is de molen uitbundig versierd. Onze trotse molenaars leggen u graag uit hoe de molen werkt, wat de invloed van het weer is en wat vitale onderdelen in het vernuftige raderwerk zijn. Uiteraard vertellen zij over bijzondere gebeurtenissen uit de 150-jarige historie van deze molen.


Ouderwets gezellig anno 2017

Ook rondom de molen waant u zich meteen in Hollandse sferen. Voor de kinderen zijn er hoepels, sjoelbakken, stelten en vliegers. Een haringkar, een klompenmaker, Delftsblauwe producten, draaiorgeltjes en veel bloemen maken de sfeer compleet. Natuurlijk zijn er ook allerlei Hollandse lekkernijen te koop zoals kaas, stroopwafels, pannenkoeken en haring. Op de gezellige terrassen, overdekt of met uitzicht op de akkers en de bosrand, kunt u van al dat moois en lekkers genieten.


Nog méér feest

Het Hollandse feest is nog maar het begin van dit feestelijk jaar. Ook tijdens de Dag van de Wind ( 5 juni), het Monumentenweekend (9 en 10 september) en de Limburgse molendag (1 oktober), pakken we extra feestelijk uit. Daarover in volgende berichten meer.


De 150 uur draai-marathon als hoogtepunt

Het hoogtepunt wordt de draai-marathon. De vier molenaars van de Nooit Gedacht,  Helma Michels, Lambert Michels, Wil Weijers en Mark Camps gaan 150 uur achter elkaar de molen draaiend houden. De vang (de rem van de molen) wordt dinsdagochtend 30 mei om 09.00 uur gelicht en er maandagmiddag 5 juni om 3 uur weer opgelegd. Tijdens deze marathon, die bijna een week duurt, is de molen dag en nacht geopend en zijn rondleidingen mogelijk zònder afspraak.  Voor 10 euro sponsort u één uur.


Laat de molenaars niet alleen!
Kom hen gezelschap houden!
Houd ze wakker!


Prev:
Next:
]