Nieuwsbericht


Molenweekend Nooit Gedacht 12 en 13 mei

Molenweekend Nooit Gedacht 12 en 13 mei

Het molenseizoen gaat weer van start tijdens de nationale molendagen. 

Voor de Nooit Gedacht in Merselo betekent dit dat de molen weer draait, na bijna twee maanden. De molen stond in de steigers omdat de kap gerestaureerd werd. Maar op 12 en 13 mei draaien de wieken fier, als het aan de molenaars ligt. De molen is beide dagen open van 11 – 17.00 uur.

Voor jong en oud

Behalve de molen bekijken of door de molenaars rondgeleid worden, is er nog meer te zien. Op de graanveldjes en in de moestuin komt alles weer op en de fruitbomen beginnen bloesems te krijgen. Bij een drankje en een hapje op het terras achter de molen, met wijds uitzicht op het  frisse lichte groen van de lente, is het goed vertoeven.

Voor de jongsten

Speciaal voor de kinderen gaan we beide dagen koekjes bakken van molen-gemalen meel. Kiwanis club Schieëpersland Venray e.o. heeft een oven geschonken, die beide dagen op volle toeren gebruikt gaat worden. Elk heel uur worden er met en door de kinderen koekjes gebakken. Zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur. De kosten bedragen 2 euro per kind. Natuurlijk is er meel te koop om brood en pannenkoek te bakken, maar ook het meel om de koekjes thuis te bakken.

Nieuw kinderboek 

Het nieuwe kinderboek “Muis Jan op de Molen” van Charles en Nel de Theije, is vanaf 12 mei verkrijgbaar op de molen. Het boek kost 12,50 euro. Bij aankoop op 12 en 13 mei mag de koper gratis koekjes bakken.

Prev:
Next:
]