Nieuwsbericht


Feestelijke finale draai-marathon

Feestelijke finale draai-marathon

Feestelijke finale 150 uur draai-marathon op Dag van de Wind in Merselo

Het is 150 jaar geleden dat windmolen Nooit Gedacht in Merselo werd gebouwd. Hoogtepunt van dit feestjaar is de Dag van de Wind met de finale van de 150-uur draaimarathon.

De vier molenaars zijn gestart op dinsdagochtend 30 mei om 9 uur met draaien en eindigen op maandagmiddag 5 juni, tijdens de Dag van de Wind, om 15.00 uur precies. 

 

Dag van de Wind 

Deze jaarlijkse happening op 2de pinksterdag wordt om 11.00 uur geopend door het Merselose dameskoor Happy Sound. Om 13.00 uur is er een optreden van het Merselo’s Jeugdorkest. Een gezellig terras met lekker eten en drinken en met uitzicht op de draaiende wieken én op zwevende parasailers, maken de landelijke sfeer compleet. Ook is er weer de Handel & Wandeltocht door de kern van Merselo, waar een aantal voortuinen en opritten veranderen in kleine winkeltjes met voor elk wat wils.  Om 3 uur is de feestelijke finale van de 150-uur draaimarathon met een hulde aan de moedige molenaars en aan de jarige molen door Hans Gillissen, burgemeester van Venray.

Marathonweek 

De marathon-week startte met een officiële opening op 30 mei door Kees van Rooij, voorzitter van Molenstichting Limburg. Tijdens deze marathonweek zijn er geregeld activiteiten, zoals een bakreceptenuitwisseling, een optreden van een joekskapel Toete noch Bloaze, een verhalenmiddag door Frans van de Pas,  een doe-mee-repetitie van Djembeegroep Venray, een muzikaal optreden van Jac Spreeuwenberg en parasailers kiezen drie dagen lang het luchtruim. Het precieze programma staat op www.molenmerselo.nl evenals een werkrooster van de molenaars tijdens deze  draaimarathon.

Laat de molenaars niet alleen en houd ze wakker.  

 Iedereen is dag en nacht welkom voor een praatje of voor een rondleiding. Houd de molenaars wakker! Natuurlijk laten de molenaars zich graag sponsoren, voor 10 euro per draai-uur, door iedereen die de molen een warm hart toedraagt. De opbrengst is voor het onderhoud van de molen. Hetzelfde geldt voor de opbrengst van het boek Leven van de Wind (2010) over de rijke geschiedenis van deze prachtige windmolen, de Nooit Gedacht. Sponsoren is mogelijk via www.molenmerselo.nl

Prev:
Next:
]